Bergsmansgatan 22, Karlskoga 0586-505 32 kontakt@bevarainredning.com

onsdag 31 oktober 2012

Leksakshäst

Gammal fin leksakshäst från tidigt 1900-tal! Den ser härligt sliten ut som att många barn har lekt med den flitigt under årens gång...
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 



Spegel spegel på väggen där...

Nyheter i webshopen!
 






tisdag 30 oktober 2012

Sminkbord...

 
 
Romantiskt sminkbord som är rikligt utsmyckat med vackra dekorer! Sminkbordet är rokoko och chippendalestil. Sminkbordet är vitmålat med lite shabbychicslitningar. Kolla in detaljerna på denna möbel, och framförallt benen med stora "klor" och den gamla spegeln med slipade kanter!!
 


 
 

 


 
 
 
 

 
 



fredag 26 oktober 2012

Många nyheter i butiken...

  










Choklad kan vara enkelt & gott..

Daimrocks! 
Du behöver:
200g Marabou mjölkchoklad med daim
ca 10st Brago kex

Så här gör du!
Smält chokladen över ett vatten bad,
Krossa kexen och smula ner lite i taget tills du får en lagom fast choklad smet. 
Klicka ut små högar på ett bakplåtspapper och ställ det svalt så det stelnar.

Innan servering: Ta ut Daimrocksen i rumstemperatur ca 10min.


Tips: Byt ut brago kexen till något annat som t.ex. pepparkakor eller cornflakes
eller nått annat som faller dig i smaken, låt fantasin flöda!

torsdag 25 oktober 2012

Ljusfönster...

 
 
Ljusfönster 650kronor!
 
 

Helt fantastisk matgrupp!

Vi har fått in en fantastiskt vacker matrupp i butiken nu. Färgen är i härlig ljusgul. Bordet är dekorerat med handmålade chabloner i varje hörn och de finns även på stolarnas ryggstöd. Gruppen är i orginal skick förutom dynorna som vi klätt om med ett fint ljusblårutigt tyg med gula blommor på.


 
 
 
 
 
 





 

onsdag 24 oktober 2012

Tips på höstpynt...



Lite vackra lönnlöv och lite snöre så kan man få såhär fräcka ljus! 
 
 




Ny romantisk matgrupp i Gustaviansk stil...

Här är en av våra nya matgrupper som vi har i butiken nu!


 
 Stolarna är klädda med ett tyg som är vitt med röda och beiga ränder, vilket ger en varm känsla. Bordet har fina detaljer, som blomman på bilden till höger!









 

Rörstrand - ett stycke Svensk designhistoria

Det var portugisiska sjömän som någon gång under 1500-talet började kalla porslin för porslin. Då hade Portugal herraväldet på världshaven och bland annat seglade man till Kina. Därifrån hämtades dyrbarheter som kryddor, siden och kinesiskt porslin. Att det kinesiska porslinet var gjort av bränd lera, precis som de grova och sköra tallrikarna man kallade fajans och kände till hemifrån, kunde sjömännen inte förstå. Det här var något helt annat, hårt och skimrande. Man kallade det porzelana. Pärlemor.

Inte förrän i början av 1700-talet lyckades européerna knäcka porslinets gåta. Drygt tusen år efter kineserna.
 
Rörstrand är ett informellt område i Vasastan i Stockholms innerstad. På området nedanför slottet anlades på 1720-talet en porslinsfabrik och tillverkningen pågick fram till 1920-talet, då fabriken flyttade till Göteborg och därifrån till Lidköping på 1930-talet.
 
 
 
 
 
Det är först under 1800-talet man kan tala om serviser i egentlig mening. Redan från det första åren gick det att beställa större bordsuppsättningar i samma dekor, men det mesta var beställningsvaror och några namngivna serviser fanns inte.

I snart 300 år har Rörstrands varit synonymt med kvalitet och gott hantverk. Tallrikarna och serviserna från Rörstrand har gått i arv, blivit släktklenoder, klassiker, samlarobjekt och skrivit in sig i svensk designhistoria.

swedish_ing_2
I samarbete med landets främsta formgivare har Rörstrand fångat och konserverat den goda smaken i ett stycke vacker vardagsvara. Somliga har åldrats vackrare än andra. Några har blommat över redan efter en säsong eller två. Andra har förblivit evigt aktuella. När man tittar tillbaka genom Rörstrands designhistoria kan man konstatera var tid har sin smak. Vilken är din favorit?